Povestea crocodilului care plange

de Vladimir Colin

Povestea crocodilului care plange

Un crocodil şedea odată pe malul unei ape şi plângea, plângea cu lacrimi de crocodil.

- Vai, vai, cât de rău îmi pare! Vai, vai, sunt nemângâiat!

- Ce-ai păţit, crocodilule? întrebă o căprioară. De ce plângi?

Crocodilul îşi clătină capul şi strigă cu durere:

- Cum să nu plâng, cum să nu plâng dacă am înghiţit adineauri un explorator, cu puşcă şi raniţă, cu tot?

Căprioara, care nu-l avea la inimă pe crocodil, râse bucuroasă:

- Aha! Te râcâie puşca pe gâtlej, aşa-i?

- Da’ de unde! gemu crocodilul. Nu pricepi nimic!... Ce puşcă? Mă doare inima, inima mă doare când mă gândesc la bietul explorator pe care l-am înghiţit... Un om atât de îndrăzneţ! Un bărbat voinic, care cunoştea toate pădurile sălbatice, toate cotloanele pământului... Ce nenorocire! Ce nenorocire! Cum am putut eu să-l înghit, cu puşcă şi raniţă cu tot? Sunt un ticălos, un nelegiuit... N-am să-mi iert fapta asta cât oi trăi!

Şi plângea, plângea crocodilul, plângea cu lacrimi de crocodil

Căprioara, care se ţinuse departe, se apropie de crocodil, dacă-i văzu durerea, încercă să-l mângâie:

- Dragă crocodilule, spuse ea, dacă ai şti cât sunt de fericită că te-aud vorbind aşa... Văd că-ţi pare rău...

- Rău! Rău! strigă crocodilul. Dar vino mai aproape, că nu te aud prea bine... Căprioara se apropie.

- Bietul explorator! grăi ea. L-ai înghiţit, deşi nu ţi-a făcut nimic... Dar de azi înainte n-ai să mai înghiţi exploratori, nu-i aşa?

- Nu! Nu! strigă crocodilul. Cum o să mai fac una ca asta? Mai degrabă am să încep să pasc iarbă, ca tine...

- Dragul meu! şopti înduioşată căprioara.

- Da, da! Am să pasc iarbă, spuse din nou crocodilul. Numai că...

- Ce e?

- Numai că nu ştiu care iarbă e sănătoasă şi care otrăvitoare. Ar fi păcat să mor otrăvit în floarea vârstei. Nu crezi?

Căprioara râse şi-l linişti pe dată:

- Asta să-ţi fie grija! O să mergem la păscut împreună şi o să-ţi arăt eu ierburile dulci, acrişoare sau amare...

- Nu, nu, nu vreau amare! strigă crocodilul. Arată-mi ierburile dulci, cele mai dulci cu putinţă... Uite, iarba asta de lângă mine e dulce? Aş vrea să pasc îndată. Ard de dorinţa de a paşte mai degrabă...

Căprioara se apropie de crocodil, se aplecă să vadă iarba cu pricina şi în clipa aceea crocodilul căscă o gură cât o şură şi-o înghiţi cu corniţe cu tot.

- Proasto! mârâi el apoi. Auzi, iarbă dulce... Păi tu ai carnea mai dulce decât orice iarbă, aproape tot atât de dulce ca cea a exploratorului de adineauri! Ha – ha, dar bine am mai mâncat azi.

Un papagal, care văzuse din vârful unui copac tot ce se întâmplase, clătină din cap şi strigă:

- Să afle toată pădurea ce păţeşte căprioara care crede în lacrimile unui crocodil!

Şi a aflat toată pădurea, şi de atunci i s-a cam înfundat crocodilului, care a venit plângând la prietenul meu care scrie toate poveştile pentru copii şi, tot plângând, i-a povestit cele întâmplate. Numai că prietenul meu l-a dat pe uşă afară, şi, pe cuvântul meu, bine a făcut!


Print»Povestea crocodilului care plange - Vladimir Colin

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina Vladimir Colin Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare Povestea crocodilului care plange Nu trebuie sa Povestea crocodilului care plange bazati pe Povestea crocodilului care plange pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce Povestea crocodilului care plange exactitatea sau intregimea acestora. Nici Vladimir Colin informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie Vladimir Colin Vladimir Colin baza a unei decizii de a investi. Nici Vladimir Colin angajatii sau agentii acestora nu vor Povestea crocodilului care plange raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul Vladimir Colin a Povestea crocodilului care plange orice modificari si corectii ale acestei pagini, Vladimir Colin cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate Vladimir Colin alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect Povestea crocodilului care plange acestei pagini. Aceasta nu inseamna Vladimir Colin ca Povestea crocodilului care plange asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici Povestea crocodilului care plange Vladimir Colin sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte Povestea crocodilului care plange sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards