Povestea crocodilului care plange

de Vladimir Colin

Povestea crocodilului care plange

Un crocodil şedea odată pe malul unei ape şi plângea, plângea cu lacrimi de crocodil.

- Vai, vai, cât de rău îmi pare! Vai, vai, sunt nemângâiat!

- Ce-ai păţit, crocodilule? întrebă o căprioară. De ce plângi?

Crocodilul îşi clătină capul şi strigă cu durere:

- Cum să nu plâng, cum să nu plâng dacă am înghiţit adineauri un explorator, cu puşcă şi raniţă, cu tot?

Căprioara, care nu-l avea la inimă pe crocodil, râse bucuroasă:

- Aha! Te râcâie puşca pe gâtlej, aşa-i?

- Da’ de unde! gemu crocodilul. Nu pricepi nimic!... Ce puşcă? Mă doare inima, inima mă doare când mă gândesc la bietul explorator pe care l-am înghiţit... Un om atât de îndrăzneţ! Un bărbat voinic, care cunoştea toate pădurile sălbatice, toate cotloanele pământului... Ce nenorocire! Ce nenorocire! Cum am putut eu să-l înghit, cu puşcă şi raniţă cu tot? Sunt un ticălos, un nelegiuit... N-am să-mi iert fapta asta cât oi trăi!

Şi plângea, plângea crocodilul, plângea cu lacrimi de crocodil

Căprioara, care se ţinuse departe, se apropie de crocodil, dacă-i văzu durerea, încercă să-l mângâie:

- Dragă crocodilule, spuse ea, dacă ai şti cât sunt de fericită că te-aud vorbind aşa... Văd că-ţi pare rău...

- Rău! Rău! strigă crocodilul. Dar vino mai aproape, că nu te aud prea bine... Căprioara se apropie.

- Bietul explorator! grăi ea. L-ai înghiţit, deşi nu ţi-a făcut nimic... Dar de azi înainte n-ai să mai înghiţi exploratori, nu-i aşa?

- Nu! Nu! strigă crocodilul. Cum o să mai fac una ca asta? Mai degrabă am să încep să pasc iarbă, ca tine...

- Dragul meu! şopti înduioşată căprioara.

- Da, da! Am să pasc iarbă, spuse din nou crocodilul. Numai că...

- Ce e?

- Numai că nu ştiu care iarbă e sănătoasă şi care otrăvitoare. Ar fi păcat să mor otrăvit în floarea vârstei. Nu crezi?

Căprioara râse şi-l linişti pe dată:

- Asta să-ţi fie grija! O să mergem la păscut împreună şi o să-ţi arăt eu ierburile dulci, acrişoare sau amare...

- Nu, nu, nu vreau amare! strigă crocodilul. Arată-mi ierburile dulci, cele mai dulci cu putinţă... Uite, iarba asta de lângă mine e dulce? Aş vrea să pasc îndată. Ard de dorinţa de a paşte mai degrabă...

Căprioara se apropie de crocodil, se aplecă să vadă iarba cu pricina şi în clipa aceea crocodilul căscă o gură cât o şură şi-o înghiţi cu corniţe cu tot.

- Proasto! mârâi el apoi. Auzi, iarbă dulce... Păi tu ai carnea mai dulce decât orice iarbă, aproape tot atât de dulce ca cea a exploratorului de adineauri! Ha – ha, dar bine am mai mâncat azi.

Un papagal, care văzuse din vârful unui copac tot ce se întâmplase, clătină din cap şi strigă:

- Să afle toată pădurea ce păţeşte căprioara care crede în lacrimile unui crocodil!

Şi a aflat toată pădurea, şi de atunci i s-a cam înfundat crocodilului, care a venit plângând la prietenul meu care scrie toate poveştile pentru copii şi, tot plângând, i-a povestit cele întâmplate. Numai că prietenul meu l-a dat pe uşă afară, şi, pe cuvântul meu, bine a făcut!


Print»Povestea crocodilului care plange - Vladimir Colin

Lista de Povesti:

    Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
    Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


    Informatiile din aceasta pagina de Vladimir Colin au fost incluse Povestea crocodilului care plange buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici Vladimir Colin anumit scop, si nu se da Povestea crocodilului care plange o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta Povestea crocodilului care plange nu va constitui Povestea crocodilului care plange invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca baza Vladimir Colin unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau Vladimir Colin acestora nu vor fi raspunzatori pentru Povestea crocodilului care plange Vladimir Colin sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau Vladimir Colin a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei Vladimir Colin dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Povestea crocodilului care plange nu inseamna neaparat ca este asociat cu Vladimir Colin din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici Vladimir Colin raspundere sau obligatie de absolut orice Povestea crocodilului care plange pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie Povestea crocodilului care plange in ele, dintre care nici Vladimir Colin nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti Povestea crocodilului care plange la aceasta pagina tastand pe sageata backwards