La sanius

de Ion Agarbiceanu

La sanius

La inceputul saptamanii fluturau rar cativa fulgi de nea prin vazduhul sur. Se opreau pentru o clipa nehotarati, apoi coborau iar si iar se opreau. Parca le parea rau dupa inaltimile din care veneau. Numai la o saptamana si iarna s-a instapanit peste lume,pana la marginea zarii.

-Cojoc gros ca in anul acesta n-a mai avut dumneaiei de mult, vorbesc intre ei batranii.

Ulitele satului sunt acoperite de un covor alb si gros. Casele par mai mici, dormitand sub acoperisurile grele. Gerul s-a mai muiat si copiii sa-tului au si pornit cu saniutele pe coasta. Locul e larg, asa incat pot pleca deodata zeci de saniute ce vin ca trasnetul pana la poale.

Mult s-au mai rugat Vasilica si Niculaita de parinti sa-i lase si pe ei cu saniuta.

- Daca patiti ceva? Acolo sunt si sanii mai mari care va pot dobori.

Dar, pana la urma, au primit ingaduinta. Se facura amandoi cai si pornira in fuga catre coasta saniusului. Obrajii le ardeau de bucurie si ochii le scanteiau.

-Sezi tu inainte, Vasilica!

-Ba sezi tu!

-Sa sada cel care stie sania mai bine, zise un baiat de alaturi.

Pana la urma se aseza Vasilica in fata. Apoi ceru sa conduca si Niculita.

Sania se rasturna de doua ori. Trecu la carma iar Vasilica. Si tot asa, nici nu stiau cum fuge timpul.

Se insera cand copiii intrara in curte.

- Acum se vine? le striga mama. N-ati patit nimic?

-N-am patit. Si copiii intrara bucurosi in casa, cu gandul ca a doua zi vor merge iar la saniat.


Print»La sanius - Ion Agarbiceanu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru La sanius un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o Ion Agarbiceanu pentru a La sanius si nici La sanius trebuie folosita ca baza a unei decizii de a Ion Agarbiceanu Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor La sanius raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a La sanius pagini La sanius Ion Agarbiceanu legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala Ion Agarbiceanu pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale Ion Agarbiceanu pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte Ion Agarbiceanu cuprinsul La sanius vi La sanius pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect Ion Agarbiceanu acestei pagini. Aceasta nu inseamna Ion Agarbiceanu ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia Ion Agarbiceanu sa gasiti aceste pagini de interes, La sanius firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte Ion Agarbiceanu sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards