La sanius

de Ion Agarbiceanu

La sanius

La inceputul saptamanii fluturau rar cativa fulgi de nea prin vazduhul sur. Se opreau pentru o clipa nehotarati, apoi coborau iar si iar se opreau. Parca le parea rau dupa inaltimile din care veneau. Numai la o saptamana si iarna s-a instapanit peste lume,pana la marginea zarii.

-Cojoc gros ca in anul acesta n-a mai avut dumneaiei de mult, vorbesc intre ei batranii.

Ulitele satului sunt acoperite de un covor alb si gros. Casele par mai mici, dormitand sub acoperisurile grele. Gerul s-a mai muiat si copiii sa-tului au si pornit cu saniutele pe coasta. Locul e larg, asa incat pot pleca deodata zeci de saniute ce vin ca trasnetul pana la poale.

Mult s-au mai rugat Vasilica si Niculaita de parinti sa-i lase si pe ei cu saniuta.

- Daca patiti ceva? Acolo sunt si sanii mai mari care va pot dobori.

Dar, pana la urma, au primit ingaduinta. Se facura amandoi cai si pornira in fuga catre coasta saniusului. Obrajii le ardeau de bucurie si ochii le scanteiau.

-Sezi tu inainte, Vasilica!

-Ba sezi tu!

-Sa sada cel care stie sania mai bine, zise un baiat de alaturi.

Pana la urma se aseza Vasilica in fata. Apoi ceru sa conduca si Niculita.

Sania se rasturna de doua ori. Trecu la carma iar Vasilica. Si tot asa, nici nu stiau cum fuge timpul.

Se insera cand copiii intrara in curte.

- Acum se vine? le striga mama. N-ati patit nimic?

-N-am patit. Si copiii intrara bucurosi in casa, cu gandul ca a doua zi vor merge iar la saniat.


Print»La sanius - Ion Agarbiceanu

Lista de Povesti:

    Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
    Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


    La sanius din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa Ion Agarbiceanu doar pentru informare Ion Agarbiceanu Nu trebuie Ion Agarbiceanu va Ion Agarbiceanu pe ele pentru nici un Ion Agarbiceanu scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a La sanius decizii de a investi. Nici La sanius angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori Ion Agarbiceanu pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei La sanius de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al La sanius pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia Ion Agarbiceanu sa gasiti aceste Ion Agarbiceanu Ion Agarbiceanu La sanius nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini Ion Agarbiceanu pentru orice informatie continuta in La sanius dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat La sanius alta pagina, va puteti intoarce la La sanius La sanius tastand pe sageata backwards