Boierul si Pacala

de Ioan Slavici

Boierul si Pacala

Odată, Păcală stătea la marginea unei păduri. Deodată vede o trăsură venind spre el. Repede se scoală, ia un trunchi mare de copac, și-l ridică drept în sus. În trăsură era boierul, cucoana și vizitiul, care mâna caii. Boierul, văzând pe Păcală, spuse vizitiului să oprească trăsura:

– Bună ziua!

Păcală răspunde:

- Mulțămim!

- Dar ce faci aici?

– D-apoi, cucoane, ia, am pus și eu lemnul ista să se hodinească olecuță, că apoi îl duc acasă. Da' dumneavoastră unde vă duceți?

– Eu am auzit de unul Păcală, care păcălește oamenii, și mă duc să-l găsesc, să mă păcălească și pe mine. Păcală îi zice boierului:

– Nu te mai duce, cucoane, că eu sunt Păcală. Dar acum nu pot să vă păcălesc, că am uitat păcălitorul acasă. Dați-vă jos din trăsură, să-mi aduc păcălitorul. Dumneavoastră, cucoane, țineți lemnul ista bine, să nu se clatine, că eu vin îndată.

Când boierul ținea cât putea trunchiul să nu se clatine, Păcală se sui în trăsură și plecă. Se face noapte, și Păcală nu mai vine. Stau așa toată noaptea și a doua zi după-amiaza.

Numai ce trece un om.

– Bună ziua! zice omul.

– Bună ziua! îi răspunde boierul.

– Dar de ce stați dumneavoastră acolea?

– Așteptăm să vină Păcală de-acasă cu păcălitorul, să ne păcălească. Mi-a spus că vine degrabă cu trăsura, și nu mai vine.

Atunci omul spune boierului:

– D-apoi, cucoane, nu-i destulă păcăleală asta, că s-a dus cu trăsură și cu cai cu tot?

Și așa rămase boierul păcălit și fără trăsură.


Print»Boierul si Pacala - Ioan Slavici

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si Boierul si Pacala se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o Ioan Slavici pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca Boierul si Pacala a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de Boierul si Pacala incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, Ioan Slavici Ioan Slavici pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii Boierul si Pacala acestei Boierul si Pacala dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara Boierul si Pacala Boierul si Pacala diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei Ioan Slavici Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din Ioan Slavici alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de Ioan Slavici nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau Ioan Slavici acestora nu vor avea nici o Boierul si Pacala sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste Ioan Slavici pagini sau pentru orice Boierul si Pacala continuta in ele, dintre care nici una nu a fost Boierul si Pacala sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati Ioan Slavici ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand Ioan Slavici sageata backwards