Boierul si Pacala

de Ioan Slavici

Boierul si Pacala

Odată, Păcală stătea la marginea unei păduri. Deodată vede o trăsură venind spre el. Repede se scoală, ia un trunchi mare de copac, și-l ridică drept în sus. În trăsură era boierul, cucoana și vizitiul, care mâna caii. Boierul, văzând pe Păcală, spuse vizitiului să oprească trăsura:

– Bună ziua!

Păcală răspunde:

- Mulțămim!

- Dar ce faci aici?

– D-apoi, cucoane, ia, am pus și eu lemnul ista să se hodinească olecuță, că apoi îl duc acasă. Da' dumneavoastră unde vă duceți?

– Eu am auzit de unul Păcală, care păcălește oamenii, și mă duc să-l găsesc, să mă păcălească și pe mine. Păcală îi zice boierului:

– Nu te mai duce, cucoane, că eu sunt Păcală. Dar acum nu pot să vă păcălesc, că am uitat păcălitorul acasă. Dați-vă jos din trăsură, să-mi aduc păcălitorul. Dumneavoastră, cucoane, țineți lemnul ista bine, să nu se clatine, că eu vin îndată.

Când boierul ținea cât putea trunchiul să nu se clatine, Păcală se sui în trăsură și plecă. Se face noapte, și Păcală nu mai vine. Stau așa toată noaptea și a doua zi după-amiaza.

Numai ce trece un om.

– Bună ziua! zice omul.

– Bună ziua! îi răspunde boierul.

– Dar de ce stați dumneavoastră acolea?

– Așteptăm să vină Păcală de-acasă cu păcălitorul, să ne păcălească. Mi-a spus că vine degrabă cu trăsura, și nu mai vine.

Atunci omul spune boierului:

– D-apoi, cucoane, nu-i destulă păcăleală asta, că s-a dus cu trăsură și cu cai cu tot?

Și așa rămase boierul păcălit și fără trăsură.


Print»Boierul si Pacala - Ioan Slavici

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru Boierul si Pacala generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si Boierul si Pacala se da nici o interpretare sau garantie in Boierul si Pacala ce priveste exactitatea sau Boierul si Pacala acestora. Nici o informatie din Ioan Slavici pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a Ioan Slavici decizii de a Boierul si Pacala Nici reprezentantii, angajatii Boierul si Pacala agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces Boierul si Pacala sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, Ioan Slavici limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi Ioan Slavici cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii Ioan Slavici se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al Ioan Slavici pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat Ioan Slavici oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar Boierul si Pacala intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici Ioan Slavici raspundere sau obligatie de absolut Boierul si Pacala natura pentru aceste alte pagini Ioan Slavici pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta Boierul si Pacala tastand pe sageata backwards