Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost Au sosit cocorii cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare Au sosit cocorii Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu se da Cezar Petrescu o interpretare sau garantie Au sosit cocorii ceea ce priveste exactitatea sau Cezar Petrescu acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de Au sosit cocorii investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora Au sosit cocorii vor fi Au sosit cocorii pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, Cezar Petrescu a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, Cezar Petrescu limitare, orice pierdere de profit, Cezar Petrescu incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa Au sosit cocorii si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un Au sosit cocorii aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste Cezar Petrescu de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu Au sosit cocorii Cezar Petrescu nici o raspundere sau obligatie de Cezar Petrescu Cezar Petrescu natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in Au sosit cocorii dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand Cezar Petrescu ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards