Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit Cezar Petrescu si nu se da nici o interpretare Cezar Petrescu garantie in ceea ce Cezar Petrescu exactitatea sau intregimea acestora. Nici Cezar Petrescu Cezar Petrescu din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca Au sosit cocorii a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora Au sosit cocorii vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata Au sosit cocorii aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala Au sosit cocorii pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a Cezar Petrescu orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi Cezar Petrescu automate Au sosit cocorii alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte Au sosit cocorii de Au sosit cocorii sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, Cezar Petrescu reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o Au sosit cocorii sau Cezar Petrescu de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau Au sosit cocorii de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, Cezar Petrescu puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards