Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au Cezar Petrescu incluse cu buna credinta, insa sunt doar Au sosit cocorii informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe Cezar Petrescu pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau Au sosit cocorii Cezar Petrescu ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie Au sosit cocorii a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau Cezar Petrescu acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau Au sosit cocorii oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, Cezar Petrescu incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si Au sosit cocorii credem Cezar Petrescu de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi Au sosit cocorii pot oferi link-uri Cezar Petrescu la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al Au sosit cocorii pagini. Aceasta nu inseamna Cezar Petrescu Cezar Petrescu este asociat cu oricare din aceste alte pagini Au sosit cocorii Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre Au sosit cocorii nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti Cezar Petrescu la aceasta pagina tastand pe sageata backwards