Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie Au sosit cocorii a investi Cezar Petrescu nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din Au sosit cocorii acces la, sau utilizare a Cezar Petrescu pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne Au sosit cocorii dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi Au sosit cocorii cuviinta, si Cezar Petrescu preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri Au sosit cocorii la Au sosit cocorii pagini de Internet Cezar Petrescu pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca Cezar Petrescu este sa gasiti aceste Au sosit cocorii de interes, Au sosit cocorii firma, Cezar Petrescu reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici Cezar Petrescu raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte Au sosit cocorii sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre Au sosit cocorii nici una nu a fost verificata Cezar Petrescu Cezar Petrescu de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand Cezar Petrescu sageata backwards