Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina Cezar Petrescu Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea Au sosit cocorii priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu Cezar Petrescu constitui o invitatie pentru a investi Au sosit cocorii nici nu trebuie Cezar Petrescu ca baza a unei decizii de a investi. Nici Au sosit cocorii angajatii sau agentii acestora nu vor Cezar Petrescu raspunzatori Au sosit cocorii pierderea, Cezar Petrescu sau cheltuiala care provine din orice acces Cezar Petrescu sau utilizare a acestei pagini, Au sosit cocorii a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei Cezar Petrescu dupa cum si cand credem Au sosit cocorii de cuviinta, si fara preaviz. In Au sosit cocorii puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau Au sosit cocorii proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici Cezar Petrescu nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta Cezar Petrescu ele, dintre care nici una nu a fost verificata Cezar Petrescu avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards