Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din Au sosit cocorii pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, Cezar Petrescu sunt Au sosit cocorii pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un Cezar Petrescu scop, si Cezar Petrescu se da nici o interpretare Cezar Petrescu garantie in ceea ce priveste exactitatea sau Cezar Petrescu acestora. Nici o informatie din aceasta pagina Au sosit cocorii va constitui Au sosit cocorii invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita Cezar Petrescu baza a unei decizii Au sosit cocorii a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a Au sosit cocorii pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara Au sosit cocorii In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat Cezar Petrescu este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau Au sosit cocorii Au sosit cocorii lor. Chiar daca intentia Cezar Petrescu sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre Au sosit cocorii nici una nu a fost Cezar Petrescu sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o Cezar Petrescu pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards