Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina Au sosit cocorii Internet au Cezar Petrescu incluse Cezar Petrescu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie Au sosit cocorii va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce Au sosit cocorii exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina Au sosit cocorii va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. Nici Au sosit cocorii angajatii sau agentii acestora nu Cezar Petrescu fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare Au sosit cocorii acestei pagini, Au sosit cocorii a oricarei pagini de Au sosit cocorii legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale Cezar Petrescu pagini, Cezar Petrescu cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii Au sosit cocorii se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii Cezar Petrescu Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini Cezar Petrescu interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici Cezar Petrescu raspundere sau obligatie de absolut Au sosit cocorii natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre Cezar Petrescu nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau Cezar Petrescu sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards