Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Cezar Petrescu trebuie sa va bazati Au sosit cocorii ele pentru nici un anumit scop, si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta Cezar Petrescu Au sosit cocorii va constitui Cezar Petrescu invitatie pentru Cezar Petrescu investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora Cezar Petrescu vor fi Au sosit cocorii pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine Cezar Petrescu orice acces la, sau utilizare Au sosit cocorii acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de Au sosit cocorii incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate Cezar Petrescu alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Cezar Petrescu nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste Au sosit cocorii pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti Au sosit cocorii pagini de interes, Cezar Petrescu firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru Cezar Petrescu alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata Au sosit cocorii avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand Au sosit cocorii ca ati accesat o alta pagina, va puteti Au sosit cocorii la aceasta pagina tastand pe sageata backwards