Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu Au sosit cocorii sa va bazati pe ele pentru Cezar Petrescu un anumit scop, si nu se Au sosit cocorii nici Au sosit cocorii interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca Cezar Petrescu a unei decizii de a investi. Nici Au sosit cocorii angajatii sau agentii acestora nu Au sosit cocorii fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care Au sosit cocorii din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice Cezar Petrescu si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de Au sosit cocorii si fara preaviz. In Au sosit cocorii puncte din cuprinsul Au sosit cocorii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante Cezar Petrescu un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini Cezar Petrescu pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici Cezar Petrescu nu a fost verificata Cezar Petrescu avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati Cezar Petrescu o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards Cezar Petrescu Au sosit cocorii