Au sosit cocorii

de Cezar Petrescu

Au sosit cocorii

Intr-o seara de primavara, s-a auzit in inaltimile albastre tanguirea ostenita a cocorilor. Soseau din departarile cu lumina, in aceasta adevarata tara a lor. Aici isi clocesc ouale si isi cresc puii.

Stolul se rotea deasupra locurilor vechi si cunoscute.

Iarba prinsese colt fraged si nou. Livezile se impodobeau cu flori albe.

Dupa un timp, cel mai batran dintre cocori a grait catre cei mai tineri:

- Pe oamenii acestia ii cunosc. Maine vor scoate plugurile, pe urma vor arunca samanta in brazda. Iarasi vor fi holde de grau. Iar vor durui morile.

Sa ne alegem un loc aici!

Intr-un tarziu, stolul s-a lasat la pamant. Cocorii isi strangeau aripile cu fosnet de matase veche.


Print»Au sosit cocorii - Cezar Petrescu

Lista de Povesti:

    Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
    Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


    Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar Au sosit cocorii Cezar Petrescu generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit Cezar Petrescu si nu se da nici o interpretare sau garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Au sosit cocorii o informatie din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu Au sosit cocorii folosita Cezar Petrescu baza a unei decizii de a investi. Cezar Petrescu reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna sau Cezar Petrescu Cezar Petrescu provine din orice acces la, sau Au sosit cocorii a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice Au sosit cocorii si corectii ale Au sosit cocorii pagini, dupa Au sosit cocorii si cand credem noi de cuviinta, si fara Au sosit cocorii In diferite puncte Cezar Petrescu cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar Cezar Petrescu intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice Au sosit cocorii continuta in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti Cezar Petrescu Cezar Petrescu aceasta pagina tastand pe sageata backwards