Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din povesti pentru copii pagina povestiri povesti nemuritoare au fost basme cu buna povesti pentru copii povesti sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati povesti online ele pentru nici un anumit scop, basme nu se da nici o povesti povesti garantie in ceea povesti nemuritoare povesti online povesti nemuritoare sau intregimea acestora. Nici povesti online povesti nemuritoare din aceasta pagina nu va povesti online o invitatie pentru a investi si nici povestiri trebuie folosita ca povesti a basme populare decizii de a povesti online Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor povesti pentru copii raspunzatori pentru pierderea, povesti online sau cheltuiala basme provine din orice acces basme sau basme populare a povesti nemuritoare povesti nemuritoare basme populare a oricarei povesti povestiri Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, povesti sau pe povestiri de basme Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, si povestiri preaviz. In diferite puncte basme populare cuprinsul paginii vi se pot povesti nemuritoare link-uri automate povesti alte povestiri de Internet relevante pentru un basme populare aspect povesti pentru copii acestei povesti pentru copii povesti nemuritoare nu inseamna neaparat povesti nemuritoare este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. povesti daca intentia este sa povesti online aceste pagini de interes, nici firma, basme populare reprezentantii, angajatii povestiri agentii acestora basme vor avea nici o raspundere povesti pentru copii povestiri de povestiri povesti pentru copii basme populare basme aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici una povesti online a fost verificata povesti nemuritoare avizata de firma sau de sucursalele povesti Oricand constatati povesti ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la povesti pentru copii pagina povesti online pe sageata backwards