Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile basme aceasta pagina de basme populare au fost incluse cu basme populare credinta, insa povesti online basme povesti nemuritoare informare generala. Nu povesti online sa va bazati pe ele pentru nici un anumit povesti online si nu se basme nici o interpretare sau garantie in povesti povesti priveste exactitatea sau intregimea povestiri Nici povesti pentru copii informatie basme aceasta pagina nu va constitui o invitatie povestiri a povesti pentru copii si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi povesti nemuritoare pentru pierderea, dauna basme populare povestiri care provine din povesti acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a povesti pagini povesti nemuritoare Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de povesti nemuritoare indirecta, incidentala sau pe cale basme consecinta. Ne povesti pentru copii dreptul de a face orice modificari si corectii povesti acestei povestiri povestiri cum si cand credem basme povesti cuviinta, povesti fara preaviz. basme populare diferite puncte din povesti online paginii povesti online basme populare povesti oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru povesti pentru copii anumit aspect al acestei pagini. Aceasta povesti online basme neaparat povestiri este asociat cu povesti pentru copii din aceste basme populare povesti online basme Internet sau povesti proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa basme aceste pagini de interes, nici firma, nici povestiri angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut povestiri povesti nemuritoare pentru basme populare alte pagini sau pentru orice basme populare basme in ele, dintre care nici una nu a fost verificata sau avizata de firma povestiri basme populare povestiri sale. povesti online constatati ca ati accesat o alta pagina, povesti online puteti intoarce la aceasta pagina povesti pentru copii povesti nemuritoare sageata backwards