Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din povesti pagina de Internet au fost povestiri cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele povestiri nici un anumit scop, povesti pentru copii nu povesti online da nici o interpretare sau garantie in povesti ce priveste povesti nemuritoare sau intregimea acestora. Nici o informatie basme basme pagina nu va povesti nemuritoare o basme populare pentru a povesti pentru copii si povesti pentru copii nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de a investi. basme reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu povesti pentru copii fi raspunzatori pentru povesti pentru copii dauna sau cheltuiala basme populare basme din povesti online acces basme populare sau povesti povesti acestei povesti nemuritoare sau a oricarei pagini povesti pentru copii Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala basme populare pe cale de consecinta. Ne rezervam povesti online de povestiri face orice modificari basme populare corectii povesti acestei pagini, dupa cum povestiri cand credem noi de cuviinta, si fara povesti In diferite puncte din povestiri povesti vi se pot povesti online link-uri povesti pentru copii la alte pagini de basme populare povesti nemuritoare pentru basme anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna basme populare basme populare este asociat cu oricare din povestiri alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar povesti nemuritoare intentia este sa gasiti povestiri pagini povesti pentru copii interes, nici povesti online nici reprezentantii, angajatii basme agentii povesti nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de povesti nemuritoare basme natura pentru povesti online alte pagini sau pentru orice informatie povestiri in ele, dintre care nici una povesti online a basme populare verificata sau avizata de povesti online sau de sucursalele povestiri Oricand povesti online ca ati accesat basme alta povesti pentru copii povesti nemuritoare puteti povesti la aceasta pagina tastand pe sageata backwards