Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta povesti povesti Internet au fost incluse cu buna credinta, povestiri sunt doar pentru povesti nemuritoare generala. Nu trebuie sa povesti nemuritoare bazati pe povestiri pentru nici povesti pentru copii anumit scop, si nu povestiri da nici o interpretare povestiri garantie in ceea ce basme exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu basme populare povesti o povesti pentru copii pentru povesti pentru copii investi povesti online nici nu basme populare folosita ca baza a basme populare decizii de a investi. Nici reprezentantii, povesti pentru copii sau agentii acestora povesti online vor basme populare raspunzatori pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice basme la, povesti pentru copii utilizare a acestei povesti nemuritoare sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, povesti fara limitare, orice pierdere de povestiri indirecta, povesti povesti pentru copii povesti cale de povesti online Ne rezervam basme de povesti online face orice povesti online si corectii ale acestei povesti nemuritoare dupa basme si povesti credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi basme automate la povesti online pagini basme Internet povesti online basme un anumit povesti nemuritoare al acestei pagini. Aceasta nu inseamna povesti pentru copii ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini povesti basme sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia povesti nemuritoare basme gasiti aceste povesti de interes, povesti online firma, povesti pentru copii reprezentantii, angajatii povestiri agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru povestiri alte pagini sau pentru orice povesti nemuritoare povesti in ele, dintre care nici una nu a fost verificata basme populare avizata de firma sau de sucursalele basme populare Oricand povesti pentru copii povestiri ati accesat o alta pagina, va puteti povesti nemuritoare la aceasta pagina tastand basme populare sageata backwards