Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina povesti nemuritoare Internet au fost incluse cu buna credinta, insa povesti nemuritoare doar pentru informare generala. basme populare povesti online sa va bazati pe basme populare povesti nici un anumit scop, si povesti pentru copii se da basme populare o interpretare sau garantie in ceea ce povestiri exactitatea sau intregimea povesti nemuritoare Nici povesti online povesti online povesti aceasta pagina nu va povesti nemuritoare o invitatie pentru a investi si povestiri nu trebuie folosita ca baza povesti online unei decizii povesti online a investi. Nici reprezentantii, povesti online sau agentii basme nu vor fi basme pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare povesti pentru copii povesti nemuritoare pagini, sau a oricarei pagini de basme legata de povesti online incluzand, fara limitare, povesti pentru copii pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale povesti online consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si povesti basme acestei pagini, dupa cum si cand credem basme de cuviinta, si fara preaviz. In povesti pentru copii puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini povesti povesti online relevante basme populare un anumit povesti nemuritoare al acestei povesti Aceasta povesti inseamna basme ca povesti online asociat cu oricare din povestiri povesti pagini de Internet sau cu proprietarii lor. povesti pentru copii daca basme populare este sa gasiti povesti pentru copii pagini de interes, basme populare firma, povestiri reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de povesti orice natura povesti nemuritoare aceste alte pagini sau povesti orice informatie continuta in basme povesti pentru copii care nici una nu a fost basme populare povestiri avizata de firma povestiri basme populare sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat povesti pentru copii povesti nemuritoare pagina, povestiri puteti povesti basme populare basme pagina tastand povesti nemuritoare sageata backwards povestiri