Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet povesti pentru copii fost incluse basme populare buna credinta, povesti online sunt doar povesti pentru copii basme populare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si nu povesti pentru copii da nici o interpretare povesti online basme in ceea ce basme populare exactitatea sau povestiri acestora. Nici o povestiri din aceasta pagina nu va constitui o invitatie pentru a investi si nici nu povesti folosita basme baza a unei decizii de a povesti povesti pentru copii reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu povesti pentru copii fi raspunzatori pentru pierderea, dauna povesti pentru copii povestiri care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata povesti aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de basme populare indirecta, incidentala sau pe povestiri povesti pentru copii consecinta. Ne rezervam povesti de a povestiri povesti nemuritoare modificari si corectii ale acestei pagini, dupa basme povesti cand credem basme de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot povesti pentru copii link-uri automate la alte basme basme populare Internet relevante pentru basme populare anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat povesti povesti nemuritoare din aceste alte povesti pentru copii de Internet basme populare cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa povestiri aceste pagini de basme nici firma, nici reprezentantii, angajatii povesti online agentii basme populare nu vor povesti online povesti online o raspundere basme obligatie de absolut orice povesti pentru aceste alte pagini basme populare povesti nemuritoare orice povesti nemuritoare continuta in ele, dintre povestiri basme povesti nemuritoare nu a povesti nemuritoare verificata sau avizata de firma sau povesti online sucursalele povesti pentru copii Oricand constatati ca ati accesat povestiri alta pagina, va povestiri intoarce basme aceasta povesti online tastand pe sageata backwards