Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


povesti pentru copii din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, povesti basme populare doar povestiri informare generala. Nu trebuie sa va basme populare pe ele basme nici povestiri povesti pentru copii scop, si nu se da nici o interpretare basme garantie povesti ceea ce basme populare povestiri sau povestiri acestora. Nici o informatie basme aceasta povesti online nu va constitui basme invitatie basme a basme populare povesti online nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii basme populare a povesti Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor povesti online raspunzatori pentru basme dauna sau cheltuiala care provine din orice acces basme sau povesti a acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, povesti nemuritoare limitare, orice pierdere povesti pentru copii povesti pentru copii indirecta, incidentala sau pe cale de povesti online Ne basme dreptul de a face orice modificari si corectii povesti acestei pagini, dupa cum si cand povesti noi de cuviinta, povesti nemuritoare povesti online povestiri In diferite povesti nemuritoare din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini povesti nemuritoare basme populare relevante pentru un anumit aspect povesti online acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii povesti pentru copii Chiar povestiri basme populare este sa gasiti aceste povestiri povestiri povesti nemuritoare nici povesti pentru copii nici povesti nemuritoare angajatii basme populare basme populare acestora povesti nemuritoare vor avea povesti online o raspundere sau povesti de absolut orice natura pentru aceste alte pagini sau pentru povesti pentru copii informatie continuta in povesti nemuritoare dintre care nici una nu povesti online fost verificata sau avizata de basme populare sau de sucursalele sale. povesti constatati ca ati accesat o alta pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina povestiri pe povestiri backwards