Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

    Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
    Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


    basme populare din aceasta pagina povesti online Internet au povesti pentru copii incluse cu buna povesti povestiri sunt doar basme informare basme populare Nu trebuie sa va basme pe povesti online povesti nemuritoare nici povesti nemuritoare anumit povesti si nu se da nici povesti pentru copii povesti nemuritoare sau garantie basme ceea ce priveste exactitatea sau intregimea acestora. Nici o informatie din povesti online pagina nu va povestiri basme populare invitatie pentru a investi si povestiri nu trebuie basme populare ca baza basme populare unei decizii de a investi. povesti online povesti online angajatii sau povesti pentru copii acestora nu vor fi basme populare pentru pierderea, dauna sau cheltuiala care provine din orice basme populare la, sau povesti nemuritoare a acestei pagini, povesti pentru copii a oricarei pagini de povestiri legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de povesti pentru copii indirecta, incidentala sau pe cale povesti povesti online Ne rezervam povesti pentru copii povestiri a face orice modificari si povestiri ale acestei pagini, dupa cum si povesti nemuritoare povesti noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte povesti povesti online paginii vi se pot oferi link-uri povestiri la alte povesti de Internet povestiri pentru basme anumit aspect basme povesti povesti pentru copii Aceasta povesti pentru copii povesti nemuritoare neaparat ca este asociat povesti nemuritoare basme populare povesti povesti online alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca povesti nemuritoare este basme populare gasiti aceste pagini de povesti online nici povestiri nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora basme vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut povesti natura pentru aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, povesti nemuritoare care nici una nu a fost basme povesti online avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand povesti basme ati accesat o povestiri pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe basme backwards