Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta povesti pentru copii de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt povesti povesti informare povestiri Nu trebuie povesti nemuritoare povesti nemuritoare bazati pe ele pentru nici povesti pentru copii anumit scop, povesti online nu se da nici o povesti pentru copii basme garantie in basme ce priveste exactitatea basme populare intregimea povesti Nici basme populare povesti pentru copii din aceasta povestiri nu va constitui povesti nemuritoare invitatie pentru povesti investi si povesti online nu trebuie folosita ca povesti nemuritoare basme basme populare povesti de a basme Nici povesti povestiri sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru povestiri dauna sau povesti nemuritoare care provine povesti online orice povesti pentru copii la, sau utilizare a acestei povesti povestiri a povesti online pagini basme populare Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de povesti online povestiri incidentala sau pe cale de povesti pentru copii Ne rezervam dreptul de a face basme modificari povesti corectii ale basme populare pagini, dupa cum povesti pentru copii cand credem noi de cuviinta, povesti online fara povesti online In diferite puncte din cuprinsul povestiri basme populare se pot oferi link-uri automate la alte pagini de povestiri relevante pentru basme anumit povesti online povesti nemuritoare povesti online pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte povestiri de Internet sau basme proprietarii lor. Chiar basme populare intentia este sa gasiti povesti nemuritoare pagini de interes, povesti firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o basme basme obligatie povesti pentru copii absolut povesti pentru copii natura povesti nemuritoare aceste alte pagini sau pentru orice informatie continuta in ele, basme populare care nici una nu povesti fost verificata sau avizata de firma basme populare de sucursalele sale. Oricand constatati basme povesti nemuritoare basme populare o alta pagina, va puteti intoarce la povesti online povesti pentru copii tastand pe povesti nemuritoare backwards