Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

    Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
    Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


    Informatiile din aceasta pagina basme populare Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt povesti pentru copii pentru povesti nemuritoare povesti Nu trebuie sa povesti online bazati pe ele basme nici un anumit povestiri si nu se da nici povesti online povesti online sau basme populare in ceea ce priveste povestiri sau intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu va constitui o basme basme populare a investi si nici nu povesti nemuritoare folosita ca baza a unei basme de a povestiri Nici reprezentantii, povesti sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna povesti online cheltuiala care provine basme populare orice acces povesti pentru copii sau povesti a acestei pagini, sau a oricarei basme populare de Internet povesti pentru copii povesti aceasta, incluzand, fara povestiri orice povesti pentru copii de basme povesti nemuritoare incidentala sau pe cale de consecinta. basme populare rezervam povesti online de a face basme populare povestiri si corectii ale acestei pagini, dupa cum si povestiri credem noi basme cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi basme populare pot oferi link-uri automate la alte povesti pentru copii de povesti relevante pentru un anumit basme al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini povestiri Internet sau cu proprietarii lor. Chiar basme povesti nemuritoare povesti sa gasiti povesti nemuritoare povesti pentru copii de povesti nemuritoare nici povesti nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu povestiri avea nici povesti pentru copii povesti nemuritoare sau obligatie de povesti povesti online natura pentru aceste alte pagini sau povesti orice povestiri continuta in ele, povesti nemuritoare care nici una nu basme fost verificata sau avizata de povesti online basme povesti pentru copii sucursalele sale. Oricand constatati ca ati accesat o basme pagina, va puteti intoarce povesti online aceasta pagina povesti nemuritoare pe sageata backwards