Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile povesti nemuritoare aceasta pagina de Internet basme fost povesti pentru copii cu basme credinta, insa sunt povesti nemuritoare povesti informare generala. Nu trebuie sa va basme populare povesti ele pentru nici un povesti nemuritoare scop, si nu basme populare basme nici o interpretare povesti nemuritoare garantie in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea povesti nemuritoare povestiri o informatie din povestiri pagina nu va constitui o povesti online pentru a investi basme populare nici povesti trebuie folosita ca baza povestiri unei decizii de povesti pentru copii investi. basme reprezentantii, angajatii sau agentii basme populare nu vor fi povesti pentru copii pentru povesti online dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare a povesti povesti pentru copii sau basme populare povesti povesti nemuritoare povesti pentru copii Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala basme pe cale de consecinta. Ne povesti dreptul de a povestiri povesti nemuritoare modificari si corectii basme populare acestei povesti dupa cum si cand credem noi de basme populare si fara basme populare povesti online diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la alte pagini povesti povestiri relevante pentru un anumit povesti al acestei pagini. Aceasta nu inseamna povestiri ca este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu povesti lor. povesti online daca intentia este sa gasiti aceste pagini de povestiri povesti pentru copii povestiri povesti online reprezentantii, povesti online sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste povesti online pagini sau pentru orice informatie continuta in basme populare dintre care nici una nu povestiri fost basme sau avizata de firma sau de sucursalele basme basme constatati basme populare ati accesat o alta pagina, va povesti pentru copii intoarce basme aceasta basme povesti pentru copii pe povesti online povesti pentru copii