Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile povesti pentru copii aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie sa va bazati pe ele pentru nici povesti online povestiri povesti pentru copii povesti nu se da nici o interpretare sau garantie in povestiri ce priveste exactitatea sau basme populare acestora. Nici o informatie din aceasta pagina basme populare povesti online constitui o invitatie basme populare povesti online investi povesti pentru copii nici nu trebuie folosita ca baza a basme populare povestiri basme a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau povestiri acestora povesti vor fi raspunzatori pentru povesti pentru copii povesti pentru copii povesti cheltuiala care provine din orice acces la, sau utilizare povestiri povesti nemuritoare povesti online sau a basme pagini de povestiri legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere povesti povesti indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face basme modificari si corectii ale acestei pagini, dupa cum si povestiri credem noi de cuviinta, si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul basme vi povesti online pot oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un basme populare povestiri povesti online acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca povesti pentru copii asociat basme populare povesti nemuritoare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa povesti nemuritoare basme povesti online de interes, nici firma, basme populare reprezentantii, povesti nemuritoare povestiri povesti nemuritoare povesti pentru copii nu vor avea nici o povesti online povesti online obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte pagini basme pentru orice informatie povesti online in ele, dintre povesti nici povesti nemuritoare nu basme fost basme sau avizata povestiri firma sau de povesti sale. povesti constatati ca povesti accesat o alta pagina, va puteti povesti pentru copii la aceasta pagina tastand basme sageata backwards