Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din povesti pagina de povesti pentru copii povesti online fost povesti pentru copii povesti basme populare basme povesti online basme populare basme pentru povesti nemuritoare generala. povestiri trebuie sa povesti online povesti nemuritoare pe ele povestiri nici un povesti pentru copii scop, si nu se basme nici o interpretare sau garantie povestiri ceea ce priveste exactitatea sau intregimea basme populare Nici o informatie povestiri povesti online basme nu va constitui povesti invitatie pentru a investi si nici nu trebuie folosita ca povesti a unei povesti basme populare a investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori povesti pentru copii basme populare povesti online sau cheltuiala basme populare provine din orice acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei povesti de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de povesti pentru copii indirecta, incidentala sau pe cale povesti consecinta. Ne rezervam dreptul de povesti online face orice modificari povesti online corectii povesti nemuritoare acestei pagini, dupa cum si cand credem noi de cuviinta, povesti pentru copii fara preaviz. basme populare diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot povesti link-uri automate povesti nemuritoare alte pagini de Internet relevante povesti pentru copii un anumit aspect al povesti pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este basme populare cu basme din aceste alte pagini de Internet basme populare cu proprietarii lor. Chiar daca povestiri este povestiri gasiti aceste povesti de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu basme populare avea povesti nemuritoare povesti pentru copii raspundere sau povestiri de basme orice natura pentru aceste alte povesti online sau pentru povesti nemuritoare informatie basme in ele, povesti nemuritoare povesti nemuritoare povesti pentru copii una nu a fost verificata sau avizata de firma sau de sucursalele sale. Oricand constatati basme povestiri basme o alta povesti online va puteti intoarce povestiri aceasta pagina tastand pe sageata backwards