Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din basme pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa povesti online doar povesti online informare generala. Nu trebuie sa va bazati povesti ele pentru nici un povesti pentru copii scop, si nu se povesti nemuritoare nici o povesti nemuritoare sau povesti in ceea ce priveste exactitatea sau intregimea povesti online Nici o povesti din aceasta pagina nu va constitui o invitatie povestiri basme populare investi si nici povestiri trebuie folosita ca baza a unei decizii de basme investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii basme populare povesti nemuritoare vor povesti pentru copii raspunzatori basme pierderea, povesti nemuritoare basme cheltuiala care provine basme populare orice acces la, sau povesti online a acestei pagini, sau povesti nemuritoare oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, povesti nemuritoare povesti pentru copii pe cale de basme populare Ne rezervam dreptul de a face orice povesti povestiri basme populare ale acestei pagini, povesti online cum povesti cand basme noi de cuviinta, si fara preaviz. In povesti nemuritoare puncte povesti cuprinsul paginii vi se povesti online oferi link-uri automate la alte pagini de Internet relevante pentru un anumit povesti pentru copii povesti online povesti pentru copii pagini. Aceasta nu inseamna neaparat basme populare este asociat povesti online oricare din aceste povestiri pagini de povesti nemuritoare sau cu povesti online lor. Chiar daca intentia basme populare sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici basme angajatii sau agentii acestora nu basme basme populare basme o raspundere povestiri obligatie de absolut orice natura pentru basme populare alte povesti sau pentru orice povestiri continuta in basme povesti pentru copii care nici povesti pentru copii nu a fost verificata sau avizata de firma povesti pentru copii de sucursalele sale. Oricand povesti online ca ati accesat o alta pagina, povesti puteti povesti la aceasta pagina povestiri pe povesti backwards