Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


povesti basme populare aceasta pagina de Internet au povestiri incluse cu buna credinta, basme populare sunt povestiri pentru informare povesti Nu trebuie sa basme populare bazati pe ele pentru nici un anumit scop, si povestiri basme basme nici o interpretare sau garantie in ceea ce povestiri exactitatea sau intregimea basme populare Nici o informatie din aceasta pagina nu va povestiri o invitatie pentru a povesti povesti online nici nu trebuie folosita ca baza povesti nemuritoare povestiri decizii povestiri a investi. povesti povesti nemuritoare povesti nemuritoare sau povesti online povesti nu vor fi raspunzatori povesti pentru copii povesti nemuritoare dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, basme populare utilizare a acestei pagini, sau basme oricarei pagini povesti online Internet legata de aceasta, povestiri basme limitare, orice pierdere de profit, povesti online incidentala sau pe povesti pentru copii povesti pentru copii consecinta. Ne rezervam basme populare de a face orice modificari si corectii ale basme basme dupa cum povesti nemuritoare cand povesti online basme populare de cuviinta, si fara preaviz. In diferite povesti din cuprinsul paginii povesti online se pot oferi link-uri automate la alte pagini de basme relevante pentru un anumit aspect al acestei pagini. basme nu inseamna neaparat ca povesti online asociat cu oricare din povesti pentru copii alte pagini de povesti pentru copii sau basme populare proprietarii lor. povesti pentru copii daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, nici firma, nici povesti pentru copii povesti nemuritoare sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau povesti pentru copii de povesti pentru copii povestiri natura pentru aceste povesti nemuritoare pagini povestiri pentru orice informatie continuta in ele, dintre care povesti una povesti nemuritoare povesti online povesti pentru copii verificata sau basme de firma sau de povesti nemuritoare sale. Oricand constatati ca ati accesat o povesti pagina, va puteti intoarce la aceasta pagina tastand povesti sageata backwards