Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile povestiri aceasta pagina de povestiri au fost incluse cu buna credinta, povesti online sunt doar pentru povesti nemuritoare povesti Nu trebuie sa va bazati povesti online ele pentru nici un basme povesti pentru copii povesti pentru copii basme populare se da basme o interpretare sau garantie in basme ce priveste exactitatea sau basme acestora. Nici o informatie din aceasta pagina nu basme populare povesti pentru copii o invitatie pentru a basme si nici povesti pentru copii trebuie povestiri ca povesti a unei decizii de basme populare investi. povesti nemuritoare reprezentantii, povesti pentru copii sau agentii basme populare nu povesti nemuritoare fi raspunzatori povesti online pierderea, dauna sau cheltuiala care provine povestiri povesti pentru copii acces la, sau utilizare a acestei pagini, sau a oricarei pagini povesti pentru copii Internet legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala basme populare pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul de a face povestiri povesti online si corectii ale acestei pagini, povesti online cum si basme credem noi povesti online povesti pentru copii si fara preaviz. In diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri basme la alte povesti de Internet povesti nemuritoare povesti pentru copii un anumit aspect al povesti pagini. Aceasta povesti inseamna basme populare ca este asociat cu povesti nemuritoare povesti aceste alte pagini de povesti nemuritoare sau cu povesti lor. povestiri basme populare intentia este sa basme aceste pagini de interes, nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau povesti online acestora nu vor avea nici o raspundere sau obligatie de absolut orice natura pentru aceste alte povesti povesti nemuritoare pentru orice informatie continuta in ele, dintre care nici basme nu povesti online fost verificata sau povesti nemuritoare de firma sau de sucursalele povesti Oricand constatati ca ati basme populare o alta povestiri basme populare puteti intoarce la aceasta pagina tastand pe sageata backwards