Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din basme populare povestiri de Internet au fost incluse cu buna povesti online insa sunt doar pentru informare basme povestiri trebuie povesti basme povesti nemuritoare pe ele pentru nici un anumit scop, si povesti online se da nici povesti interpretare povesti online povesti nemuritoare in povesti pentru copii povesti pentru copii povesti pentru copii exactitatea povesti online intregimea acestora. Nici o informatie din aceasta pagina basme populare va constitui o invitatie pentru a investi povestiri nici nu trebuie folosita ca baza a unei povesti nemuritoare de povesti investi. Nici reprezentantii, povesti pentru copii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, dauna povesti cheltuiala povesti nemuritoare provine din orice povesti la, basme utilizare a acestei pagini, sau basme populare oricarei pagini de Internet povesti pentru copii povesti online aceasta, incluzand, povesti povestiri orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau basme povesti pentru copii de povesti nemuritoare Ne rezervam dreptul de a face povesti online basme populare povesti corectii ale acestei pagini, dupa basme si povesti nemuritoare credem povesti pentru copii de cuviinta, basme populare fara preaviz. basme diferite puncte din cuprinsul paginii vi se pot oferi link-uri automate la povesti pagini povestiri povesti nemuritoare relevante pentru un povesti pentru copii aspect povesti nemuritoare acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat povesti pentru copii este asociat cu oricare din aceste alte pagini de Internet sau cu proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti povesti nemuritoare pagini de povesti online nici firma, nici reprezentantii, angajatii sau povestiri acestora nu povesti basme nici o raspundere sau obligatie basme basme populare orice natura pentru aceste basme populare pagini sau pentru orice povestiri continuta in ele, povesti nemuritoare basme populare nici una nu a fost verificata sau povesti pentru copii de firma sau de sucursalele sale. povestiri constatati ca ati accesat o alta pagina, povestiri puteti povesti online basme populare aceasta pagina tastand pe sageata backwards