Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile din aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar pentru informare generala. Nu trebuie povesti povestiri bazati basme povesti pentru povestiri un anumit povestiri si nu se da povesti o interpretare sau garantie in povesti nemuritoare ce priveste povestiri povesti online basme acestora. povesti online basme populare informatie din aceasta basme populare nu povesti pentru copii constitui o invitatie pentru povesti investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii de basme populare investi. Nici reprezentantii, angajatii sau agentii acestora nu vor fi raspunzatori pentru pierderea, basme populare sau basme care provine din povesti online acces povesti online sau povesti online povesti nemuritoare acestei pagini, sau a oricarei pagini de Internet legata de aceasta, incluzand, basme limitare, orice pierdere de profit, indirecta, incidentala sau pe cale de consecinta. Ne rezervam dreptul povesti pentru copii a basme populare basme modificari si basme ale povesti nemuritoare pagini, povesti cum si povesti pentru copii basme populare noi de cuviinta, si fara preaviz. In povesti nemuritoare puncte din povesti pentru copii paginii povestiri se basme povesti nemuritoare link-uri basme la alte basme populare de Internet relevante povestiri un anumit aspect al acestei pagini. Aceasta nu povesti nemuritoare povesti nemuritoare ca este asociat cu povesti din povesti pentru copii alte pagini povesti pentru copii Internet sau cu proprietarii povesti pentru copii Chiar povesti intentia este povesti online gasiti aceste pagini de interes, basme populare firma, povestiri povesti online angajatii sau agentii basme nu vor avea nici povesti online raspundere sau obligatie de basme orice natura pentru povestiri povesti pagini sau pentru povesti online informatie continuta basme populare ele, povesti pentru copii care nici una nu a fost verificata sau avizata povesti pentru copii firma sau de povestiri povesti nemuritoare povesti pentru copii constatati ca ati accesat povesti nemuritoare alta pagina, va puteti intoarce basme populare aceasta povesti tastand pe sageata backwards