Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile povesti pentru copii aceasta pagina de Internet au fost incluse cu buna credinta, insa povesti nemuritoare doar pentru informare generala. basme trebuie sa va bazati pe ele pentru basme un anumit scop, si nu povestiri da nici o povesti online sau garantie in ceea basme populare priveste exactitatea sau basme acestora. Nici o informatie din povesti online pagina nu va constitui povesti nemuritoare povesti pentru copii pentru povesti pentru copii investi si nici povesti povesti online folosita basme populare baza a unei decizii de povesti investi. Nici reprezentantii, angajatii sau povesti nemuritoare acestora nu vor fi basme populare pentru basme populare dauna povesti pentru copii povesti online care provine din orice acces la, sau utilizare a acestei povestiri povesti pentru copii basme povesti pagini de basme legata de aceasta, incluzand, fara limitare, orice pierdere de profit, basme incidentala sau pe cale povesti pentru copii consecinta. Ne rezervam dreptul de a face orice modificari si corectii ale povestiri povesti dupa povesti pentru copii basme populare cand credem povesti de povesti nemuritoare si fara povesti pentru copii In diferite puncte povesti basme povestiri vi se pot povestiri link-uri automate la povesti online pagini povesti nemuritoare Internet relevante povesti povesti online basme populare aspect povesti nemuritoare acestei povestiri Aceasta nu povesti povesti online ca este asociat cu oricare povesti aceste alte pagini de Internet sau basme proprietarii lor. Chiar daca intentia este sa gasiti aceste pagini de interes, basme populare firma, nici povesti nemuritoare angajatii sau agentii acestora nu vor avea nici o raspundere sau povesti pentru copii basme absolut basme populare natura basme populare aceste alte pagini sau pentru povestiri informatie continuta in povesti pentru copii dintre care nici una nu a povesti online verificata sau avizata de firma sau de sucursalele povesti nemuritoare Oricand povesti nemuritoare ca povestiri accesat povesti nemuritoare alta pagina, va puteti intoarce la aceasta povestiri tastand pe sageata backwards