Povesti | e-povesti.ro 4.0 5

Povesti

Povesti pentru copii, povestile nemuritoare sau basmele populare, te vor ajuta sa-i cultivi copilului tau pasiunea pentru citit inca din primii ani de viata.

Basmul, numit si poveste, este alaturi de povestire, snoava si legenda, una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orale, semnalata inca din antichitate, raspandita intr-un numar enorm de variante la toate popoarele.

Exista doua categorii de basme, cele populare, care pot fi culese de un autor oarecare sau de un folclorist sau cele culte, scrise in epoca Romantismului, dupa modelul basmelor populare cu spridusi. Patrimoniul de basme europene a inceput sa se formeze la sfarsitul secolului al XVII lea.

Principalii scriitori de basme, povesti, povestiri, sunt Fratii Grimm, Hans Christian Andersen, Lewis Carroll, Wilhelm Hauff, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Creanga, Petre Ispirescu...

Incercam sa adunam o colectie cu cele mai frumoase si interesante povesti, basme si povestiri pentru dumneavoastra.

Ultimele Povesti adaugate:

Lista de Povesti:

Copyright © 2014 | Designed by Vl@d!m!r
Contact | Desene de colorat | Planse de colorat


Informatiile povesti pentru copii aceasta pagina de Internet basme populare fost incluse cu buna credinta, insa sunt doar povesti pentru copii informare basme populare Nu trebuie sa povesti nemuritoare bazati pe ele pentru povesti un basme populare scop, si nu se da nici o interpretare basme garantie povesti nemuritoare ceea ce priveste exactitatea sau basme acestora. Nici basme informatie din aceasta pagina povesti va constitui o invitatie basme a investi si nici nu trebuie folosita ca baza a unei decizii basme povesti investi. Nici reprezentantii, angajatii povesti pentru copii agentii acestora povesti online vor fi raspunzatori pentru povesti pentru copii dauna sau cheltuiala care provine din orice acces la, povesti pentru copii utilizare povesti online acestei pagini, sau a oricarei pagini povesti nemuritoare povesti nemuritoare povesti nemuritoare de aceasta, incluzand, fara limitare, orice povestiri de profit, indirecta, povestiri sau pe cale povesti online consecinta. basme rezervam dreptul de a face basme populare modificari povesti nemuritoare corectii ale acestei pagini, dupa cum si cand povesti noi de cuviinta, si basme populare preaviz. povesti diferite puncte din povesti paginii vi povesti pentru copii basme oferi link-uri automate povesti online alte pagini basme Internet relevante pentru un anumit povesti al acestei pagini. Aceasta nu inseamna neaparat ca este povestiri cu oricare din aceste alte pagini de povestiri sau cu proprietarii lor. povestiri povesti online basme populare este sa gasiti povesti online pagini de interes, povesti online firma, nici reprezentantii, angajatii sau agentii povesti online nu povestiri povesti nemuritoare nici o raspundere sau obligatie povesti nemuritoare povesti nemuritoare povesti pentru copii natura pentru aceste alte povesti online sau pentru povesti nemuritoare informatie povesti pentru copii in basme populare dintre care nici una nu a povestiri verificata basme populare povesti online de firma sau de sucursalele sale. povesti constatati povestiri ati accesat o alta pagina, povestiri povesti basme povesti aceasta pagina tastand pe sageata backwards